Ще отнемат ли великия рекорд на Стефка Костадинова? Ето какво решиха

Рекордът на Стефка Костадинова няма да бъде анулиран. Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) отказа да заличи всички поставените до момента световни рекорди, предава Блиц.

„Ако всички световни постижения бъдат анулирани, това ще се отрази и на онези атлети, които не са взимали допинг. Те не само ще загубят мястото си в историята на леката атлетика, но и върху тях ще легне сянката на съмнението, че не са постигнали по честен начин успехите си”, подчертават от международната организация.

Така великото постижение на Стефка Костадинова от 30 август 1987 година на световното първенство в Рим – 209 сантиметра, остава в историята. До днес, вече почти 30 години, рекордът на примата на българската атлетика не може да бъде подобрен.

В първите дни на новата година президентът на Асоциацията на спортните журналисти Джани Мерло поиска всички световни рекорди да бъдат анулирани заради случаите с хванати спортисти с допинг.

От IAAF са категорични, че няма как да се стигне до подобна драстична стъпка, но се отнасят с разбиране към проблема.

„Наясно сме, че преди години може да е имало атлети, които не са постигнали своите рекорди по легитимен начин, но не бива да се наказват атлети, които никога не са употребявали допинг и са постигнали успехите си с усилен труд и много отдаденост”, съобщиха от IAAF в писмо до  Асоциацията на спортните журналисти.

Коментари

4 Коментари

 1. Avatar
  Tori 2017-04-04 23:23:38

  Hey, you\'re the goto exetpr. Thanks for hanging out here. http://xtwjzsy.com [url=http://kovsbqw.com]kovsbqw[/url] [link=http://zmqvvjomapk.com]zmqvvjomapk[/link]

 2. Avatar
  Lottie 2017-04-04 12:31:02

  Right onith-s helped me sort things right out. http://xpikupesf.com [url=http://hjzofjs.com]hjzofjs[/url] [link=http://jcjejgjwi.com]jcjejgjwi[/link]

 3. Avatar
  Stormy 2017-03-29 17:17:45

  Thanks for inoinducrtg a little rationality into this debate.

 4. Avatar
  Lilian 2017-03-28 19:03:12

  spending $1600 in a week might be fun. man, i haven’t spent lavishly like that in awhile. oops, i feel bad saying that. re#;tesvor&i8217ns probably upset that im not ‘helping the economy.’

Напиши коментар