Шок за феновете на сапунките! Спират турските сериали по bTV

Български сериал на мястото на турския в 20 часа по bTV. До края на годината, bTV е впрегнала всичките си усилия в производството на нов български сериал , който ще се излъчва всеки делник, в прайм тайм от 20:00 ч. Това предаде на специално събитие програмният директор на медийната група Маргарита Александрова.

Тя заема позицията от авгсут 2014 г. насам, а през 2005 - 2009 г. бе изпълнителен директор на GTV, пишат от tvnovellas.blogspot.bg, цитира Блиц.

Новият сериал ще има 150 епизода и е топ приоритет на програмната политика на телевизията. За момента са заснети 80 епизода, работи се по постпродукцията им и по снимките на следващите епизоди. Продуцент е "MVM" на Михаил Менкаджиев.

Александрова изтъкна 3 основни задачи, решавани от новия сериал: сценарий с история, която да е приемлива за всички възрастови групи, качество близко до киното и първокласни актьори. В главната роля ще бъде млада актриса, която "се справя прекрасно", по думите на програмната директорка.

Очакванията са поредицата да излезе на екран тогава, когато бъдат завършени и монтирани всички епизоди. Като ориентир бе даден единствено периодът "преди края на тази година".

Отреденият часови слот дава и лицето на цялата телевизия - 20 часа в делничен ден. По този начин, независимо от сегашния успех на чуждоезичната продукция "Твоят мой живот", той очевидно не е достатъчен и ще се намери нов път към телевизионната аудитория чрез висококачествен български сериал.

Освен новия сериал, bTV фокусира пролетния тв сезон върху още 5 акцента, като се стреми да не работи върху продукции, "не даващи добри морални послания" (очевидно бе визиран риалити форматът "Биг Брадър" по конкурентната телевизия):
- "Гласът на България";
- "MasterChef";
- "Смени жената".
- нов програмен слот през уикенда в 15 ч.: любими ретро български филми и сериали
- качествен кинофилм в събота вечер от мейджър-компания.

"Смени жената" на Иван и Андрей, който тръгва тази вечер, бе определен като изключително труден формат по две причини: неуспешния му старт преди години във вече закритата телевизия Pro.bg и трудността да не се прекрачи "границата на жълтото".

На публиката се представи и новият Главен изпълнителен директор на bTV Media Group - австриецът Флориан Скала. С разнообразни графики и цифри той изтъкна лидерската роля на групата тв канали и се зарече да я запази.

Последва и презентация от страна на Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт".

Представянето на сезона се проведе тази сутрин в софийския "Sense Rooftop Bar".