Шок! В Нова Зеландия няма желаещи за лекарска заплата от 400 хиляди долара годишно

Колкото и да е невероятно, позиция за лекар с 400 хиляди долара заплата годишно и тримесечна ваканция остава вакантна в Нова Зеландия, съобщава Новинар.

Джипи в провинция Токороа търси младши сътрудник за практиката си от две години, но няма желаещи, независимо от щедрия пакет, който върви с предложението за работа. 

Д-р Алан Кени е съпритежател на медицинска практика в скромното градче Уайката в провинция с население от 13 600 души. Докторът, който е бил привлечен от Обединеното кралство да работи там, казва пред местно издание, че практиката му "експлодирала", но той е претрупан с работа и постоянно трябва да отменя отпуските си заради затруднението да намери някого, който да го замести.

"Мога да предложа наистина невероятни доходи. Колкото повече пациенти имаш в листата си, толкова повече пари изкарваш, но в края на деня ти идва твърде много". Преди две години дъщерята на д-р Кени - Сара, е дошла да работи заедно с него, да научи повече от баща си и да облекчи тежестта на работата му. Тя е и единственият друг лекар, работещ там.

Освен огромната заплата Кени предлага на евентуалните желаещи тримесечен годишен отпуск, без нощни смени и работа през уикендите, и половината от дела в практиката, която по документи е с 6 хиляди пациенти.

Заместник-шефът на мрежата на общопрактикуващите лекари в новозеландските провинции Линда Рейнолдс казва, че повечето от вакантните места са запълнени от завършващи студенти по медицина от цял свят.

Обичайното годишно възнаграждение е между 150 и 280 хиляди щатски долара, а времето за попълване на свободна позиция е между 2 и 3 години. Според Рейнолдс причините за трудностите са отдалечеността, липсата на възможности за образование и социален живот и слабият достъп до интернет.

Коментари

Напиши коментар