Фен на „Ислямска държава” кла с огромен нож мъж в Сидни

Мъж е бил арестуван в австралийския град Сидни след брутално нападение над гражданин и полицай. Той наръгал жестоко 59-годишен мъж и се опитал да нападне служител на реда в предградието Минто, съобщава Си Ен Ен, предаде Агенция БЛИЦ. Според полицията, извършителят има връзка с „Ислямска държава”.22-годишният мъж е обвинен в извършването на терористичен акт и опит за убийство. Той наръгал няколко път мъж, разхождащ се в природен парк. Опитал се да направи същото и със служител на реда, който се притекъл на помощ. След това бил арестуван.
 
Огромен нож бил иззет от мястото на престъплението и изпратен за експертиза.
 
На пресконференция от полицията съобщиха, че атаката може да е била опит да се въвлекат служители на реда в по-голямо нападение. „Със сигурност има известна степен на планиране и подготовка точно преди да се случи инцидентът. Когато полицията пристигнала, той се конфронтирал с тях. Предполагаме, че е искал да нападне полицаи, но за щастие това не се е случило”, обясни заместник-началникът на полицията в Нов Южен Уелс Катерин Бърн.
 
Тя разкри още, че арестуваният е заподозрян, че симпатизира на терористичната групировка „Ислямска държава”. По-думите й, той можел да извърши много по-лоши неща.
 
Пострадалият 59-годишен мъж е в болница в критично състояние.

Коментари

Напиши коментар