Тотална неграмотност: Съквартирантите станаха зарезил със знанията си за българската история (СНИМКИ)

Поредната седмична мисия в Къщата на "ВИП Брадър", свързана с българската история, показа тоталната неграмотност, която се шири сред съквартирантите. Те трябваше да отговарят на различни въпроси от миналото на страната ни. Това обаче доведе до редица нелогични отговори, предава Блиц.

Всички въпроси бяха взети от изпитите, които полагат четвъртокласниците по предмета „Човекът и обществото”. Да, но видимо част от съквартирантите са решили да пропуснат тези часове.

В един от отговорите си Рени, която си спечели прякора Рени-Нобела, отново изненада всички с "откритията" си. Тя не успя да отговори на въпроса "С коя цивилизация се свързва Панагюрското съкровище". След като Надя каза, че това са траките, Рени възроптя: "Траките не са цивилизация, а са племена". Големият брат й обясни, че са и тогава певицата смекчи тона: "Добре, айде за времето си може и да са били".

Емануела пък нямаше никаква идея какъв празник отбелязваме на 22 септември, и премести Мадарския конник край град Троян.

Достоевски пък е автор на химна на България. Това поне е така според Борислав. Той поне бързо поправи грашката си и сам призна, че се е объркал и че "Достоевски е руски автор".

И Деси Цонева блесна с "познания" за българската история. На въпроса: "През 1277 година избухва голямото селско въстание, начело с Ивайло. Как са наричали Ивайло?", тя заяви, че той е "братоубиец".

Коментари

Напиши коментар