Русия настръхна срещу скандалната журналистка Божена, зарадвала се на смъртта на пътниците от Ту-154!

Прес – секретарят на президента на Русия Дмитри Песков нарече думите на Божена Ринска за гибелта на сътрудниците от НТВ край Сочи „уродлива проява на лудост”.

„Като цяло, такива уродливи проявления, навярно проява на лудост, нанасят големи поражения. Особено в такива дни. Това е пълно безумие, лудост и предизвика напълно разбираема реакция на общественото мнение”, каза Песков, отговаряйки на въпроса как в Кремъл се отнасят към петицията Ринска да бъде лишена от руско гражданство заради реакцията й след смъртта на руските журналисти на борда на Ту-154.
 
Ринска влезе в конфликт с журналисти от телевизията преди около две години. Тя бе осъдена на година обществено полезен труд, след като удари кореспондент на НТВ и повреди видеокамера.
 
„Целият ансамбъл, целият! А можеше на борда да са всички журналисти от НТВ. Е защо точно музикантите? Защо този прекрасен ансамбъл? Благодаря, разбира се, на Бог, за този бонус във вида на снимачната група от телевизията, но останалите защо”, написа Ринска на страницата си във Фейсбук.
 
Впоследствие тя отстрани поста си и публикува нов, но така или иначе не промени мнението си:
 
„Смятам всеки служител на НТВ за член на престъпна група, която целенасочено се занимава с отравяне на десиденти. И съм щастлива, когато с престъпниците, които не могат да бъдат наказани тук, се занимава съдбата и са наказани от небето”, пише Ринска.
 
В рамките на няколко часа на профила й се разрази истинска полемика, а Ринска не спря с коментарите и продължи да настоява на позицията си, че не е казала нищо лошо, а просто е изразила мнение. Тя така и не срещна разбиране от останалите потребители, които недоумяваха как някой може да се изкаже по такъв начин в този толкова трагичен за Русия момент.
 
Всъщност това не е първият скандал за т. нар. „светска лъвица” със съмнително поведение Божена Ринска. Похватите й са едни и същи – да се окаже в центъра на скандала, независимо на каква цена, смятайки, че няма лоша реклама. Преди време, например, тя си пожела някой да отрови дечица, играещи си пред кооперацията й, със зарин, защото й пречели на следобедния сън.
 
След скандалното изказване на Ринска за НТВ от телевизията отказаха да коментират думите й и заявиха единствено: Ние не коментираме диагнози, това е за други специалисти.
 
Медиите в Русия са възмутени от факта, че Ринска не се е почувствала ни най-малко виновна заради изказванията си. Последваха и реакции на общественици и политици.
 
Активистката на Национално – освободителното движение Мария Катасонова подаде жалба срещу Ринска в Следствения комитет. Тя иска да бъде направена психо – лигвистична експертиза на скандалния пост във Фейсбук. Срещу Ринска може да бъде заведено дело за възбуждане на ненавист, съобщава life.ru, цитира Блиц.
 
До момента петицията с искане Ринска да бъде лишена от Руско гражданство е набрала над седем хиляди гласа и продължава да набира все повече популярност.
 
С аналогично искане излезе и депутатът от Държавната Дума Витали Милонов. Той предложи от гражданство да бъде лишен и друг журналист – Аркадий Бабченко, който написа във Фейсбук, че не изпитва нито съчувствие, нито жалост към трагично загиналите си колеги – журналисти.
 
В реакциите си Витали Милонов е още по-краен. Той е убеден, че Бабченско и Ринска трябва да бъдат лишени от руско гражданство, изгонени от страната, а имуществото им да бъде разпродадено на благотворителен търг в полза на Фонда на доктор Лиза за децата на ДНР.

Коментари

1 Коментари

  1. Avatar
    bubka 2016-12-27 18:18:48

    Ако искаш да намалиш апетита едно страхотно средство,но не прекалявай ,че да не заприличаш на Джоли http://goo.gl/lWRRaO

Напиши коментар