Разследващи със зловещи разкрития за отвлечения Адриан Златков!

Синът на собственика на автокъща „Софавто“, я която се продават основно спортни коли, е бил отвлечен вчера сутринта на път за работа. Това е основната версия на полицията за мистериозното изчезване на 25-годишния Адриан Златков. Младият бизнесмен тръгнал за работа около 9:30 часа вчера от луксозната семейна къща, намираща се на ул. „Втора“ във вилната зона на софийското село Герман, пише „Телеграф“.

Качил се в черен мерцедес S-класа последен модел, изминал 100 метра направо, след това направил ляв завой и тръгнал по улицата, минаваща покрай гробищата на селото. Точно в пресечката преди гробищния парк беше намерена изоставената лимузина. На колата се натъкнал баща му Тони, който, излизайки от дома, видял отбития „Мерцедес“. Вътре били телефонът и документите на сина му, но от младежа нямало следа. Притесненият баща веднага се обадил на телефон 112.

Цели пет часа продължи огледът на местопрестъплението, като на място пристигнаха два буса с експерти от групите за оглед. Криминалисти търсеха отпечатъци по всеки сантиметър от колата. Старателно беше намазан предният капак, където се предполага, че може да е бил проснат Адриан, преди да го натоварят в друга кола.

Дактилоскопски следи бяха търсени и по всички врати на автомобила, който беше запечатан. След това паяк на СДВР откара колата, като предстои от нея да бъдат търсени още биологични следи за експертизи. Два спортни мерцедеса – бял и черен, бяха спрени на метри от лимузината на Адриан. С тях дойде колега на младежа от автокъщата, който играе ролята на управител, както и две жени, близки на семейството.

Две са версиите, по които работят криминалистите, за изкарването на момчето от автомобила. Едната е била инсценирана полицейска проверка или акция.

„В голяма част от похищенията през годините бяха използвани полицейски атрибути – бяла „Астра“ със син буркан например. Още първото отвличане от серията, която беше започната с бизнесмена Стефко Колев през 2001г., беше извършено от бандити, маскирани като полицай“, коментираха разследващи.

Според друга версия на улицата може да е била инсценирана и катастрофа. След като е спрял колата и са го изкарали от нея, извършителите са я преместили встрани от пътя, за да не се набива на очи. Предположението за тампониране отпред и отзад е отхвърлено, тъй като по черния „Мерцедес“ нямаше никаква драскотина.

Похитителите са избрали перфектно място за атака, тъй като улицата около гробището е безлюдна, наблизо няма обекти с голям поток от хора. На 500 метра от мястото на инцидента има офис на фирма, която обаче няма камери, гледащи към улицата.

До вчера вечерта нямаше обаждане за откуп или връзка с похитителите. Таткото Тони Златков вдигаше мобилния си телефон на всеки непознат номер, Работим по всички версии, като отвличане е една от тях“, каза зам.-шефът на СДВР Борислав Борисов. Близките на момчето разказват, че то било изключително съвестно и помагало сериозно със семейния бизнес, Сутрин Адриан ходел един час по-рано на работа от баща си и си тръгвал един час по-рано от него, като таткото Тони оставал до по-късно. Момчето имало 4-5 годишна връзка, но се разделил с приятелката си в началото на годината.