Разпространи историята на баба Костадинка от Варна, която разплака България! Това може да е вашата баба или майка

Трогателна история за старините на една варненка е публикувала във "Фейсбук" Валентина Андонова, пише Петел.бг Тя е станала свидетел на потресаваща история. Един ден, минавайки през пазар "Чаталджа" във Варна жената видяла приказните пейзажи на художничката. Спряла се и се разплакала от умиление, когато чула сърцераздирателната история.

"Това е баба Костадинка, на 92 години, която продава своите картини на светофара на пазар "Чаталджа". Тя е една от многото - възрастни хора, принудени до последно да изкарват хляба си, приклекнали по българските тротоари. Баба Костадинка не проси, не моли за помощ и за жалост отдавна е изгубила надежда за достойни старини. Продава красота, късчета от душата си, нарисувани с акрилни бои върху платно. Не се оплаква от нищо, само че краката не я държат. Усмихна ми се и тихичко ми се извини, че не може да се изправи, докато разглеждам пейзажите.

Приседнах до нея, вече знаех, че ще купя картина. От две седмици съм във Варна. Моята Варна, изпълнена съм със смесени чувства на радост но и разочарование от това, което виждам по улиците. Не зная дали от носталгия и сантименталност сетивата ми са така изострени, но при вида на тази мъничка свита женица ме заболя, изпитах огромна тъга, прегърнах я и заплаках.

Коментари

Напиши коментар