Размазваща победа и трети мандат за кмета на Нова Загора Николай Грозев

Убедителна победа за кмета на община Нова Загора Николай Грозев на изборите на 25 октомври. При обработени на 100 % протоколи на СИК с 60,35 % или 9 623 гласа новозагорци направиха своя избор за трети мандат на досегашния кмет на общината.

Изключителна е и преднината на ПП ГЕРБ при кандидатите за общински съветници – с 47,52 % те ще бъдат представлявани от 15 съветника в Общински съвет Нова Загора. В структурата на местния парламент ще влязат още: 5 съветника от БСП, по 2 съветника от Реформаторския блок, ПП Никола Петков, ПП Движение Напред България и по 1 представител на ДПС, НФСБ и ПП Атака.

След направения избор на първи тур 23 населени места в общината са избрали своя кмет. Отново мнозинството от представители е на ПП ГЕРБ – 22- ма кметове на населени мест.

На 1 ноември (неделя) предстои втори тур на изборите, като на балотаж ще се състезават осем населени места от общината.

Новозагорци не останаха безразлични и към референдума. В подкрепа на електронното гласуване се обявиха 72,38% ,а против са 27,62% от гласувалите.

По повод убедителните резултати на кмета Николай Грозев, общинското ръководство му честити победата и му пожелава успешен пореден трети мандат! 

 

 

Коментари

Напиши коментар