Покъртителни разкази на хора от снежния капан край Петолъчката

Десетки българи, закъсали в снега край „Петолъчката“ разказват покъртителни истории. Много от тях признават, че са отчаяни. Някои от тях потърсиха директно помощ от премиера в оставка Бойко Борисов на стената му във Фейсбук и описаха какво се случва с тях в момента. По-късно става ясно, че той се е свързал с тях по телефона и е наредил да им се окаже помощ в снежното бедствие.

Ето разказите на някои от тях:

Мария Накова: Ние сме на 9 км от Бургас и чакаме повече 6 часа! Няма оправия, тук сме стотици семейства, блокирани! Никой не ни дава информция! Не можем да се върнем към Айтос не можем и да стигнем до Бургас! 

Михаела Михайлова: На 5 км преди Айтос сме (с малко дете в колата) от 18:30 часа на 30 декември. Мина полицай в 3:35 часа. Първият за тази вечер и каза само: "Положението е бедстващо. Път няма." Звъняхме на всички телефони за информация,подадохме сигнал за евакуация. В 22:20 часа колоната пред нас и зад нас е с повече от 70 автомобила. Хората доброволно излизат от колите си, защото има сигнал за бременна жена, която не се чувства добре и я търсят. Около нас има повече от 10 коли с деца.

С премиера се свързва и Велина Минчева, която описва ситуацията край „Петолъчката“. След телефонен разговор с него на място са изпратени снегорини.

На пътя има и закъсал пътнически автобус. Близки на хората в него търсеха в паниката си информация и молеха хората наоколо да съобщят нещо за тях.

Теодора Лазарова се е готвела да посрещне майка си, но тя също се оказала сред „пленените“ пътници: Моля, ако сте в автобуса на Юнион Ивкони, тръгнал в 15.30 от София, попитайте за жена на име Мина Лесева. От 22.30 не мога да се свържа с нея. Тя е над 70-те, пътува сама. Може би просто не чува телефона си, но ние много се притесняваме.“

Коментари

Напиши коментар