Пловдивчанин, блокиран 11 часа по пътя към морето: Тук е страшно! Дано Господ е с нас (СНИМКИ)

Тук е страшно, повярвайте ми! Дано Господ е с нас и ни изведе от този ад!". Това разказа пред TrafficNews.bg пловдивчани, озовал се в една от снежните тапи в Източна България. Автомобилът на мъжа е блокиран на пътя Карнобат-Айтос от снощи. 

"Не сме мръднали от 11 часа. В момента ни навяват преспи и е страшно. Сега ще ни евакуират, защото колата ни е затрупана от голяма преспа. Сега ми се обадиха от пожарната и казаха, че ще ни евакуират с верижен БТР", разказа мъжът. Той и още стотици шофьори и пътници са блокирани в снежната виелица. Още в 23:00 ч. е имало страшна виелица, закъсали камиони, както и няколко закъсали снегорина, а пътят е бил непочистен, съобщи пловдивчанинът. 

Блокирана в снежния ад по пътищата се е озовала и друга читателка на TrafficNews.bg. Тя и спътниците й пътували към Бургас, където искали да посрещнат Нова година. Вчера тръгнали от Пловдив, но заради затварянето на магистралата тръгнали по обходни маршрут. Около 16 ч. били до Петъолъчката. До 03:30 ч. тази нощ били стигнали малко след Айтос. "Повечето шофьори бяха съобразителни и се движеха в колоната. Въпреки това отново имаше такива, които се опитваха да изпреварват, което допълнително влоши положението", разказа жената. Полиция е минала около 4 ч. сутринта и е казала на всички шофьори да обръщат обратно към Айтос. Така и направили.

Оказало се обаче, че къщите за гости и хотелите са пълни, което накарало над 150 автомобила да останат на бензиностанция в началото на Айтос. Голяма част от продуктите в магазина на бензиностанцията били разграбени веднага, тъй като хората искали да се запасят. Въпреки всичко блокираните от студа шофьори и пътници били толерантни и спокойни, въпреки големи опашки, разказа пловдивчанката.

Служител на реда минал през бензиностанцията и информирал, че всеки желаещ може да бъде откаран в детска градина с отопление. Малцина се съгласили. Имало информация, че се чакат и топли напитки и кроасани. "Бус с такива неща все още не сме видяли", разказа пловдивчанката часове по-късно. И тя, както и много други, стоят в автомобилите си, паркирани на бензиностанцията и се отопляват единствено с климатиците на колите си. Някои водачи, с които има малки деца, останали вътре в бензиностанцията.

През нощта са видели само 2 снегорина, 1 БТР и 2 камиона. По тяхна информация те все още не са стигнали до обърналия се край Айтос ТИР, довел до блокиране на движението.

Снегът е спрял около 5 часа тази сутрин. Хората се надяват възможно най-скоро да могат да потеглят, защото никой не иска да посрещне Нова година в кола.

 

 

Коментари

1 Коментари

  1. Avatar
    banda88 2016-12-31 16:59:54

    Masovo sa mi sporili samo do predi meseci hora, 4e bili ot iujna Bulgariq i ne im trqbvali zimni gumi i, 4e tam snqg po4ti ne padalo! Q proverete sega vuprosnite bedstva6ti kolko ot tqh sa sus zimni gumi s graifer na po-malko ot 5 godini.

Напиши коментар