Още един ден ваканция за учениците в общините Сливен, Котел и Твърдица

11 януари - сряда, да бъде обявен за неучебен ден поради очакваното влошаване на времето. Това поиска кметът на община Сливен Стефан Радев в писмо до Министерството на образованието. Преди минути общината получи положителен отговор от там и утре няма да има учебни занятия в сливенска община, информира Дарик.

По закон, в рамките на учебната година, кметът на общината може да обяви три неучебни дни. За Сливен те бяха използвани на 9 и 10 януари заради лошите метеорологични условия и на 26 октомври - празник на града. Допълнителни дни могат да бъдат отпуснати след разрешение на Министерството на образованието.
Поради влошаване на обстановката в края на днешния ден и вероятността от проблеми с придвижването до училище, особено на учениците от населените места, кметът изпрати искане до Министерството.

Днес зам.-кметът Пепа Чиликова извърши проверка в по-голямата част от сливенските училища дали изпълняват заповедта на кмета по отношение готовността им за начало на учебните занятия.

„Някои от директорите бяха си свършили работата брилянтно - училищата бяха отоплени и изчистени. Към други имам сериозни забележки, като се надявам, че занапред няма да проявяват подобна безотговорност", каза Пепа Чиликова.

С още един ден е удължена дървената ваканция за учениците от община Котел. Днес е издадена заповедта на кмета Коста Каранашев за обявяване на 11 януари, сряда, за неучебен ден.

С предишна заповед понеделник и вторник бяха обявени за почивни дни за учениците заради тежката зимна обстановка.

Удължена е ваканцията и в две  училища от община Твърдица- Учебен процес няма да има в село Бяла паланка и в град Шивачево.

Коментари

Напиши коментар