Никога повече не дръжте лаптопа в скута си. Вижте какво може да ви причини!

Синдромът на изгоряла кожа се проявява с получаване на кафява или сива кожа.

Изследователи от Университетската болница в Базел, Швейцария, които са документирали това състояние на 12-годишно момче, в доклада, публикуван в медицинското списание „Педиатрия“ отбелязват, че промяната на цвета може да продължи с месеци или години и че бързо изчезва при децата, а трудно при възрастните.

Обикновено изследователите казват, че няма допълнителни симптоми, но повечето хора страдат от изтръпване или сърбеж.

Това положение се нарича „erythema ab igne“, според доктор Джефри Бенабио. Синдромът на изгоряла кожа се получава на червеникави или кафяви обриви, които се развиват в резултат на продължителна експозиция на топлина без да бъде истински подложен на горещина крака.

Човекът не усеща, че нещо гори, докато държи лаптопа в скута, но получава изгаряния.

Зачервяването се развива в определена схема, наречена „reticulate“ или „net like“. Забавянето на потока на кръвта в засегнатата зона, наречена хемостаза е вероятно причината за това състояние.

Швейцарският екип от лекари също твърди, че състоянието може да отиде толкова далеч, че е възможно и напълно затъмняване на кожата в тази част на тялото.

В редки случаи, това би могло да доведе до рак на кожата.

Лекарите казват, че състоянието може да бъде далеч по-лоша при децата отколкото при възрастните.

„Нашият пациент сравнително кратко време е използвал лаптопа в скута си, което показва, че детската кожа е далеч по- чуствителна на топлина“, казват изследователите.

„Моите крака станаха розови и постоянно ме излизаха мехури и кисти, само след няколко минути задържане на компютъра в скута“, казва 12 годишното момче Рон Бургундски.

„Радвам се, че замених лаптопа с iPad по време на моите тоалетни сесии“, казва той на шега.

Всеки лаптоп потребител трябва да знае, че компютрите могат да се загреят.

Швейцарските изследователи подчертаха, че лаптопите могат да достигнат степен на топлина, което слоя дрехи няма да бъде достатъчен, за да ги предпази Кожен синдром, означава, че можете да получите такива изгаряния и грозни белези дори и през панталона.

Но все пак има предпазни мерки, за да се избегне появата на изгаряния.

Доктор Андреас В. Арнолд главният автор на Швейцарският доклад, заяви за Си Ен Ен, че простото добавяне на възглавница между скута и вашия лаптоп може да свърши работа.

Въпреки английски сайт за технологии „The Register“ предупреждава, че какъвто и мек предмет под лаптопа може да прецака лаптопа.

Вместо това предлагат опростен начин т.е. за да се избегнете превръщането на бедрата ви в свинско печено, да се използва охладител.

Източник: bradva.bg

Коментари

1 Коментари

  1. Avatar
    Lizapiofe 2017-03-10 14:43:45

    Good employment! Thanx you concerning you affair \r\n \r\nhttp://www.bip40.org/node/13\r\n

Напиши коментар