Невероятно! Новият филм на Джейсън Стейтъм сниман на Бузлуджа (СНИМКИ+ВИДЕО)

Паметникът на Бузлуджа се превърна в хеликоптерна площадка в новия филм „Механикът: Възкресение“ с участието на Джейсън Стейтъм и Джесика Алба, информира vesti.bg.

Новината е потвърдена на Фейсбук страницата на монумента /Връх Бузлуджа/, където е написано: „Нашия паметник вдъхнови Холивуд! А ние се занимаваме с политика и глупави проекти – хора опомнете се и реставрирайте паметника!!!“

В началото на февруари двамата актьори пристигнаха в България, за да заснемат част от снимките. Филмът е с бюджет от 40 млн. долара, а премиерата му ще бъде в края на август.

Кадър с паметника на Бузлуджа, който се вижда в трейлъра, предизвика редица коментари в социалните мрежи, като някои се радват, че до Бузлуджа е докарано море, но за съжаление при този вариант Казанлък е на дъното. По-наблюдателни зрители са забелязали, че дори графитите стоят на монумента.

Паметникът на Бузлуджа е най-големият идеологически монумент в България, открит през 1981 г. на вр. Хаджи Димитър, по-известен със старото си име Бузлуджа. Всяка година през август Българска социалистическа партия (БСП) организира край паметника партиен събор, на който присъстват нейни симпатизанти. Към днешна дата паметникът се руши, а през зимния сезон дори беше затворен за посетители, за да се избегнат инциденти.

Коментари

Напиши коментар