Най-богатата българка Леля Гошка се нанесе в палат за 1 млн. евро - ето какво направи с парите от лотарията

Една от най-богатите българки зад граница, прочутата леля Гошка, която удари баснословните 67,99 милиона евро от испанската лотария преди година, вече се е настанила в хасиенда за над 1 млн. евро в Мадрид, пише "България Днес".

Въпреки проблемите с краката, които имала нашенката, родом от плевенския град Искър, редица българи, живеещи в испанската столица, се радвали на случайните срещи с леля Гошка по улиците. На няколко пъти тя била засичана на емблематичния площад в сърцето на Мадрид "Пуерта дел Сол", откъдето хващала метрото до тузарския затворен комплекс в покрайнините на града. Именно там в огромна къща с басейн, фитнес, джакузита и куп екстри, присъщи само за най-богатите, вече се шири нашенката заедно със семейството си.

За спокойствието на фамилията се грижела частна охранителна фирма, която обхождала непрекъснато двореца. Въпреки че само за ден и заради един фиш леля Гошка прескочи от работническата каста към тази на баснословно богатите испанци, тя не е забравила своите приятели и любимото си село Кинтанар дел Рей.

Там, в началото на август миналата година тя грабва втората най-голяма печалба от лотарията "Примитива" в историята на Испания. Слухове в селцето разказват, че нашенката е вложила няколкостотин хиляди евро едновременно като инвестиция и помощ за региона.

Гошка е с мъжа си Марин и двамата си синове повече от 15 години там, като всички я познават и уважават. Говори се, че сънародничката ни се е споразумяла с месната управа в лицето на кмета Мигел Гарсия Себриан, който я убедил да вложи част от парите в стопанство и лека промишленост и така да създаде работни места. Така, вслушвайки се в съветите на скъпоплатени счетоводители и инвестиционни консултанти, Гошка оптимално е разпределила чистата печалба от 54 398 826 евро и 24 цента, които й останаха след удържаните 20% данъци.

По-голяма част от парите са разпределени в испански и чуждестранни банки, други са вложени в пазара с имущество, а трети в бизнес проекти, с малък риск, но прилична възвращаемост. От думите на близки на семейството в родния Искър става ясно, че леля Гошка е помогнала на синовете си да започнат бизнес с трансгранични превози. Георги и Веселин дълго работели като шофьори на тирове и били наясно с тънкостите в занаята, а сега вече имали и собствени камиони и фирма, споделят искърчани.

Мъжът на щастливката пък Марин предвидливо продължил да работи след печалбата, тъй като му оставали само няколко месеца до пенсия, която вече получава от испанската държава. За последно леля Гошка си беше дошла у нас по неприятен повод, за да погребе възрастната си майка. Тогава се носеха слухове, че тя предложила на местен бизнесмен и на кмета на Искър да купи сградата на бившето училище в града, но това не се случило.