ЛИЦЕМЕРИЕ: Защо Мерил Стрийп не възропта, когато Клинтън бомбардираше Белград и превърна Овалния кабинет в „орален”?

Вероятно милиони фенове на легендарната Мерил Стрийп ще бъдат разочаровани, но!Истината е, че Мерил заклейми Тръмп насред церемонията за "Златните глобуси" не от морални, а от партийни позиции.


Актрисата е крепко свързана с Демократическата партия и е сред постоянното приятелско обкръжение на семейство Обама. Тя бе активен застъпник на Барак Обама по време на преизбирането му за Белия дом и за заслугите си получи лично от него Президентския медал на свободата през ноември 2014 г. Медал, който върви със солидна парична премия. 

Ето какво каза Обама, докато окичваше актрисата с ордена:

"Обичам Мерил Стрийп. Обичам я. Мъжът й знае, че я обичам. Мишел знае, че я обичам. И двамата не могат да направят нищо.“

Мерил Стрийп бе сред холивудските звезди, които поддържаха Хилъри Клинтън през цялата й кампания. Дори присъства в щаба на демократите, когато Хилъри обяви номинацията си. 

Партийният ангажимент на актрисата, разбира се, е по-малката беля. Речта й на "глобусите" от два дни е обожествявана от либералките по света и у нас, а самата Мерил е припозната за символ в борбата срещу "тръмпо-фашизма" и ксенофобията.

Във фейсбуците на видни български протестъри дори има откровени призиви Тръмп да бъде "импийчнат" след пламенното слово на звездата от "Мама миа" и "Изборът на Софи", въпреки че още дори не е встъпил в длъжност.

Наистина забележително. Хранениците на "Америка за България" скочиха срещу суверенния избор на американския народ, защото прецениха, че не им е удобен, че може да им бръкне в канчето. Какво стана, нали Америка бе сюблимацията на демокрацията? Или демокрацията е само това, което на вас ви харесва и удовлетворява финансовите ви схеми, маскирани под красиви словесни опаковки като "мултикултурализъм" и "толерантност"?

Тук е мястото да попитаме защо Мерил Стрийп и нейните апологети не възроптаха, когато съпругът на г-жа Клинтън, Бил, оскверни сакралния за американската демокрация Овален кабинет, превръщайки го в "орален"? 

Или когато изсипваше бомби над Белград, изби хиляди сърби, унищожи културни паметници и християнски църкви.

Или когато Белия дом разбуни Сирия и Ирак и ни докара до главата бежанските орди в комбинация с атентатите и "Ислямска държава".

Холивуд и Мерил Стрийп тогава мълчаха и предпочитаха да произвеждат пропагандни филмови клишета, обслужващи "правата вяра" и конюнктурата. В които задължително американският президент е негър, който преборва нашествието на извънземни, климатичните аномалии, терористичните заплахи или "угрозата от Москва". Едно 50 процента от холивудския репертоар в последните 8 години попълва тази графа - все едно сме се върнали в епохата на студената война и Желязната завеса.

И това е така, защото президентската администрация пренасочваше колосални държавни бюджети към откровено субсидиране на големите филмови студиа. С цел, разбира се, да се мултиплицира серийна агитация.

Във времето на Обама Холивуд, както никога в историята си, се превърна в обсвужващ персонал на Демократическата партия. Холивуд насаждаше криворазбрана либералщина, поддменяше ценностите и изкривяваше смисъла на творческия акт, за да угоди на една партийна централа. 

Уви, на безбожно талантливата Мерил Стрийп очевидно й харесва, че американската филмова индустрия се е превърнала в идеологическо оръжие. Но дали публиката е щастлива?

Източник: Пик

Коментари

1 Коментари

  1. Avatar
    Живко Йорданов 2017-01-11 11:42:02

    \"Ако сте светии, хвърлете камък отгоре ?!\" \"Който от вас се смята за безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея\" Така пише в библията! А относно бомбардировките над Белград - там се беше скрил един от най-големите престъпници на нашето време, а тези които го подкрепяха или не реагираха по никакъв начин против него бяха около него. А това че някой президент правил секс в овалния кабинет - автора на по-горните писания не прави ли секс и винаги ли е бил (била) - не му знам пола верен/на на жена си или на съпруга си? А това че някой не е реагирал на дадено събитие в даден момент, не значи че няма правото да порасне и да го направи в подбен момемнт спрямо подобно събитие. Този автор толкова ли е мъдър, че винаги е заклеймявал грешките на хората на време? \"Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?\" Така пише в библията!

Напиши коментар