Кръв и ужас в Париж! Двама души са стреляли с калашници! Ето какво се случва във френската столица (СНИМКИ/ВИДЕО/НА ЖИВО)

Двама нападатели с Калашници са открили стрелба в Париж. Булевард "Шанс Елизе" беше затворен, след изстрелите. По първоначална информация един полицай е убит, а друг е ранен.

Това е потвърдено и в "Туитър" от полицейския синдикат. По информация на френската полиция най-вероятно се касае за терористичен акт. По непотвърдена информация един от нападателите е ликвидиран.

"Чухме стрелба и всички се разтичаха, хората плачеха" - разказва един свидетел, цитиран от thelocal.fr, предаде БЛИЦ.

Хеликоптер кръжи над булеварда, а нападението е станало около 21 часа местно време близо до магазин Маркс и Спенсър на известния търговски булевард.

Стрелбата е станала само часове, след като една от най-натоварените улици във френската столица е била затворена заради подозрителен пакет. Френските власти препоръчват на гостите и жителите на града да избягват местопроизшествието. Всичко това се случва на фона на телевизионните дебати между кандидат-президентите. В неделя във Франция предстоят първични президентски избори в неделя, като борбата с джихадизма е един от важните дискутирани проблеми, с които трябва да се справят кандидатите.