Корнелия се репчи на Борисов: Дадох ви 24 часа да се кандидатирате, за да се изправя веднага срещу вас... Да, ама не! Страх лозе пази

Политическите престрелки между Нинова и Борисов не спират. В свое сутрешно участие лидера на БСП захапа остро премиера Борисов, а пък той малко по-късно от Пазарджик й отвърна на удара. За да не остане по-назад Корнелия Нинова написа гневен пост във фейсбук, в който напомня, че самият Борисов не е искал да се яви на президентските избори, а от стенограмата за КТБ е разбрала единствено, че лидерът на ГЕРБ иска оставки.

Ето и какво написа Нинова:

Г-н Борисов реагира на участието ми в Нова телевизия. Ето и моят отговор: Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за парите на хората, единственото, което искате, са оставки, т.е. гоните само личния си и тяснопартиен интерес. Слуховете говорят различни неща за фалита на КТБ. Единственото официално, институционализирано решение е докладът на Специализираната прокуратура. Там се казва, че има облагодетелствани политици. От какво Ви е страх този списък да се публикува? Да не би да сте вътре? Що се отнася до президентските избори, че не съм се явила - дадох Ви 24 часа да се кандидатирате и веднага се изправям срещу Вас. Да, ама не. Страх лозе пази. Относно независимия орган - на едно мнение сме, че членовете му трябва да се избират от Народно събрание, но различно за директора. Искате да го назначавате Вие. Ние предлагаме президентът да го назначава, за да има взаимен контрол между властите. И най-вече - Бузлуджа е светиня за стотици хиляди българи. Знам кредото Ви - разделяй народа си и го владей. Моето е - обединявай и развивай.