Кой ни накисна да плащаме за реакторите на АЕЦ "Белене"? Министър Петкова посочи имената на двамата виновници! Вижте кои са

Някой си е поръчал нещо без да знае колко ще струва и сега България ще трябва да плати, защото това е категоричното решение на Арбитражния съд. Така енергийният министър Теменужка Петкова коментира пред Би Ти Ви скандалния казус с АЕЦ "Белене" и поръчката за изработка на два реактора, за които страната ни ще трябва да плати сумата от 620 млн.евро на руската компания "Атомстройекспорт", ппредаде Пик.

Виновниците са двама и това са изпълнителните директори на НЕК по онова време - господин Папазян и господин Велков, конкретизира министър Петкова. Шефът на енергийното ведомство визира Любомир Велков и Мардик Папазян, които през 2009 г. бяха отстранени от ръководството на НЕК заради слаби финансови резултати и  лошия мениджмънт на компанията.

Ще платим производството на втория реактор до определен момент – тоест 90%, които са били изпълнени, обясни още министър Петкова. Тя обаче призна, че така и не е виждала втория реактор за АЕЦ Белене.

Никой друг не го е виждал, защото той е произведен, докато е течал арбитража. Първият реактор обаче съм видяла през 2012 г. и той беше на 100% готов, уточни енергийният министър.

Коментари

1 Коментари

  1. Avatar
    Петър Попович 2016-09-29 20:39:53

    Кодът ми бе точно въведен!

Напиши коментар