Кметът на Бургас: До половин час вдигаме барикадата! МВР: Който има намерение да пътува в района на Петолъчката, да се откаже

Кметът на Бургас Димитър Николов разкри ексклузивно пред агенция Блиц какво се случва в момента в района на "Петолъчката", където десетки българи се оказаха в снежен капан. 

Той оповести, че изпратените на място снегорини и автомобили на Пожарната и Гражданска защита са започнали постепенно да разчистват пътя. 

"Голямата тапа, която е в следтнвие на двата аварирали тира са изместени, до половин час ще се пропускат и леките коли, хората, на които им е предложено да бъдат настанени, отказват, но ако желаят има осигурени два хотела, където ще се настануват хората." 

Димитър Николов разкри и какво се случва с бременната жена, която също е била сред бедстващите. До нея са успели да достигнат спасителни екипи и тя е извозена на сигурно място. С нея е имало и малко дете. 

Призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване, гласи съобщение от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Затворен за движение е участъкът Карнобат-Бургас от автомагистрала Тракия заради верижна катастрофа с 25 автомобила, станала вчера към 18.30 часа.

Влошени са и метеорологичните условия в района. На място са съсредоточени спасителни екипи на пожарната и полицията, техника, включително и верижни машини, влекачи, снегорини. Веднага са започнали действия по евакуация на желаещите хора и те са прибрани на топло, осигурени са им храна и топли напитки. След съвещание на Кризисния щаб е създадена допълнителна организация. На хората, пожелали да останат на място е осигурено гориво. 

Към момента над 200 души са върнати от колоната по трасето Карнобат- Айтос-Бургас. Евакуирани са още 120 човека, на които е осигурен подслон в детска градина в Айтос, храна и напитки. Пробита е тапата, образувала се на пътя Карнобат-Айтос и е започнало постепенното изтегляне. Продължават действията на спасителните екипи, до приключването на които участъкът от пътя по автомагистрала Тракия ще бъде напълно затворен за движение. Призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване.

Коментари

Напиши коментар