Излязоха подробности за нападателите от смразяващата атака с ван в английската столица (ВИДЕО)

Според думите на един от свидетелите на инцидента, двама мъже са избягали, но третият е задържан от полицаите.

Един от очевидците, който се представя пред журналистите от The Guardian с името Андрю, съобщава, че трима души е имало във вана, който се вряза в тълпата от хора, намиращи се близо до лондонската джамия. Според думите на очевидеца, и тримата са били мъже като един от тях е бил облечен в мюсюлмански дрехи.

"Това не беше нещастен случай. Хората бяха тежко ранени. Водачът на автомобила се опита да избяга, но пешеходците около него успяха да го хванат", разказа свидетелят пред британското издание.

Жена, станала свидетел на врязването на автомобила в тълпата, близо до лондонска джамия, е разказала в ефира на радио LBC за преживения ужас от видяното.

"Всичко, което се случи ми напомни за различни кръвосмразяващи сцени от филми на ужасите. Всички се разбягаха в различни посоки. Аз не разбирах какво се случва, докато не видях лежащите на земята хора", съобщи тя относно инцидента.

Синтия Ванзела, друга свидетелка на атаката с ван, разказа пред Sky News за това как се е опитвала да заспи през нощта, когато е чула силен шум от улицата.

"Видях много хора да тичат и да крещят и си помислих, че трябва да се е случило нещо наистина ужасяващо", казва тя. - Забелязах поне двама души да лежат на паважа и да не мърдат. Правеха им сърдечен масаж и бе много мъчително да го наблюдавам. Само секунди след това дойде полицейска кола", споделя още Синтия Ванзела.

Свидетели на ужасяващия инцидент, при който автомобил ван се вряза в тълпа от хора, оказаха първа помощ на ранените. В "Туитър" се появи видео, на което може да се види как на главата на един от пострадалите е поставена кърпа или дреха, която да спре стичащата се кръв.

На драматичните кадри е запечатано и как друг очевидец прави на улицата сърдечен масаж на пострадал при атаката с кола.

Засега няма информация за загинали, но английската полиция съобщи за няколко ранени без да се уточнява точният им брой.

Коментари

Напиши коментар