Извънредно от Бургас! Адвокат се опита да оправдае скандалния швед Ралф, но ето какво се случи!

53-годишният Ралф Сундберг, който изрита брутално камериерката в Слънчев бряг, днес се яви в Бургаския окръжен съд, за да протестира срещу наложената му на първа инстанция мярка.

Служебният му адвокат Петя Чернаева обясни, че той не е осъждан, има чисто съдебно минало и макар да е извършил тежко престъпление, не заслужава да бъде в ареста, защото основното притеснение на първа инстанция е било, че има закупен билет за Швеция, пише "Флагман".

"Чувствам се засрамен, искам да се извиня на всички за постъпката си. Срам ме е нищо не помня, съжалявам много", каза 53-годишният мъж.

Самият Ралф обясни, че няма никакво желание да се укрива от правосъдието и поиска да бъде пуснат под парична гаранция. Съдия Събчо Събев обясни на шведа, че тази парична гаранция трябва да бъде в размер, който да не му позволи да се укрие: "Колко пари имаш? Разбрах, че й брат ти е тук. Той ще ти помага ли? Къде ще живееш?", попита директно съдия Събев, обръщайки се към Ралф.

Разкайващият се швед каза още, че разполага с около 30 хил. лв. и достатъчно пари да се издържа в България, докато не стане ясно окончателното решение на съда. 

"Вие били ли сте в български затвор? Знаете ли какво е там?", запита риторично шведът и разказа за ужаса, който е преживял. Скандинавецът изглежда е очаквал други условия, подобни на тези в родината му. На Балканите обаче реалността е друга, а най-лошата новина за него, е че дори не е бил в затвора, а само в следствения арест.

В рамките на минути съдия Събчо Събев взе окончателното решение да остави шведа в ареста.

Коментари

Напиши коментар