Изборът на цветове за керамичните плочки в банята

Едва ли някой би желал да оспори предимствата на керамичните плочки пред много други материали, особено когато се отнася до интериора на банята. Наистина не съществуват ограничения по отношение на разнообразието им от нюанси и цветови комбинации, в които те се предлагат на пазара. Единственото, с което трябва да се съобразите при тяхното използване, е вашият личен вкус.

С помощта на керамичните плочки можете да разширите или стесните визуално помещението, да коригирате пропорциите му в желаната от вас посока, да прикриете някои архитектурни недостатъци, както и да разнообразите декора, за да постигнете съответния ефект.

Независимо дали целта е внушение за простор, лекота, оригиналност, уют, топлина, хлад или нещо различно от тези примери, керамичните плочки в съответните цветови комбинации със сигурност могат да ви помогнат да я постигнете.

Ето няколко малки хитрини, които ще са ви от полза:

Плочките в бяло, светло бежово, кремаво, пясъчно и други пастелни тонове имат способността да внушават усещане за лекота и простор. Те са в състояние да увеличат визуално малката баня и да направят престоя на хората в нея много по-приятен. Ефектът ще се засили, ако добавите няколко огледала в декора и монтирате стъклени вратички на шкафовете. В случай на необходимост от допълнителни открити рафтове, също заложете на такива, изработени от стъкло или друг прозрачен материал.

Тъмните и по-наситени цветове на керамичните плочки са идеални, ако трябва да декорирате голяма и просторна баня. Нюанси като кестен, шоколад, череша, бордо, както и виолетовите оттенъци веднага ще внесат много уют, хармония и топлина в по-широките помещения.

Детайлите и акцентите в интериора на банята биха изглеждали страхотно, ако са издържани в контраст с базовите цветове.

С помощта на керамични плочки в различни цветове може да разграничите съответните зони в банята. Например, можете да оставите доминиращия цвят за стените, а другите цветове да разпределите в съответните зони: на ваната, душа или мивката.

Източник: Списание за баня - banya-bg.com

Коментари

Напиши коментар