За урок! Цигани нападнаха къщата на Иво Бръснара. Вижте какво се случи след това!

Във времена, в които циганската престъпност вече е водещата тема в обществото, един българин даде пример как трябва да се отнасяме към братята роми. Историята е от около месец, но едва днес стана популярна във Враца.

Врачанското село Малорад е от населените места, в които трябваше да отиде жандармерия, за да бъдат укротени гладните цигански банди, които нападаха хората по улиците и в домовете им. Преди около месец 43-годишният Иво Илиев Иванов установил, че една от неговите къщи, които закупил наскоро, е останала без покрив и ел. инсталация. Съседи му казали, че няколко дни там са „работила“ бригада цигани от селото, които с каруци откарали керемидите и кабелите в махалата.

Проблемът за ромите дошъл оттам, че Иво Иванов всъщност е страховитият българин, известен в цяла България като Иво Бръснара. Този човек е като канара - 190 см. висок, тежи 130 кила и беше част от легендарните борчески бригади на хазартния бос Валтер Папазки. След края на смутните времена, Бръснара заживя в Малорад и създаде уникална ферма. В нея той гледа камили, щрауси, зебри, крави, коне и каквито се сетите още животни. Заради своя бизнес, той е започнал да изкупува къщите, които са около фермата му и циганите „изкормили“ точно една от тях.

Още щом видял какво се е случило с имота му, Бръснара отишъл в махалата, строил циганите и след „събеседване“ , което не е част от европейската програма за „включване“ на ромите, им поставил условие до една седмица да са направили покрив на къщата му и ел. инсталация на имота.

В уречения срок къщата на Иво Бръснара била с нова електрическа инсталация и здрав покрив, направен от нови керемиди.