За пръв път наяве! Уникално ПИСМО на кралица Елизабет II разкрива най-дълбоките чувства и болката й от загубата на Даяна (СНИМКА)

Смъртта на принцеса Даяна остава един от най-важните моменти в 65-годишното управление на кралица Елизабет II. Облечена в черно, в Бъкингамския дворец, вечерта преди погребението на принцеса Даяна, тя се обърна към нацията заявявайки: "Всеки, който е познавал Даяна, никога няма да я забрави".

Тя добави, че говори едновременно като кралска особа и като баба, цитирана от Daily Mail.

"Даяна беше изключително и надарено човешко същество", казва Елизабет II. " И в добро, и в лошо, тя никога не загуби качеството си да се усмихва и да се смее, нито да вдъхновява околните с топлината и добротата си", допълва кралската особа.

"Аз й се възхищавах и уважавах енергията й и отдадеността и към околните, особено предаността й към двете й деца. Тази седмица в Балморал, ние всички се опитваме да помогнем на Уилиям и Хари да превъзмогнат опустошителната загуба, за която и всички ние страдаме".

Правителствени служители убедили кралицата да направи това разкритие, като й било пратено писмо от нейна близка приятелка, на което тя отговорила първо. Но какви са били най-личните мисли на Нейно Величество тази седмица - най-драматичната и трогателна от нейното царуване?

Сега, писмото от Кралицата до най-близкия й доверен човек - Лейди Хенриет Абел Смир, е изровено и изкарано наяве. То е написано шест дни след погребението на Даяна и за пръв път светът вижда какви са личните емоции на най-важния човек във Великобритания.

"Това е изключително тъжно. Загубата на Даяна е огромна загуба за страната ни. Но публичната реакция и службата в Абей, очевидно са обединили хората по света по един много вдъхновяващ начин. Уилиям и Хари са толкова смели и аз се гордея много с тях".

Очарователно, Кралицата добавя личен скрипт в писмото си: "Мисля, че твоето писмо е първото, което отворих - емоциите са толкова миксирани, но ние всички минаваме през много лош опит", довършва Елизабет.

Коментари

Напиши коментар