Засукана македонска журналистка изнерви Борисов: Да се бием ли искате?

Македонска журналистка се опита да провокира премиера Бойко Борисов с въпроса: „Защо трябваше да подписвате точно на националния ни празник – Илинден?“. Това се случи минути след като той и македонският му колега подписаха договора за добросъседство.

„Защото празниците са общи. Що да не ги празнуваме? Да се бием ли искате? Да покажем, че сме на Балканите“, отсече Борисов.

„Много път сме се сбивали. И всички сме били бити. Велика Албания, Велика Македония, Велика Сърбия, всички сме били бити. И от войните я докарахме дотам Балканите да са най-бедното и най-изостаналото място на Европа“, продължи премиерът.

„Ако искате да се върнем назад. Ние с колегата (Зоран Заев) искаме да стигнем равнищата на Германия, Австрия, Франция, Холандия. Там искаме да отидем. Илинден е празник, който и ние обичаме. Така че и ние ще го празнуваме“, обясни Борисов.

„Хората са казали: „Гледайки назад, ще се спънеш, ще паднеш“. Затова решихме да гледаме напред и съм убеден, че след 10 години резултатите от днешната среща ще са видни и за двете държави“, каза още българският премиер.

Източник: БЛИЦ