Ексклузивно! Радев с трогателни думи за загиналия си колега пилот

Изказвам съболезнования на близките на командира. Наистина трагичен инцидент. Искам да благодаря на спасителния екип, който направи всичко възможно да го спаси и на медицинския екип, който до последно се бори за живота на летеца. Това заяви в ефира на bTV президентът Румен Радев, който въпреки трагедията не отмени ангажимента си, предаде Блиц.

"Говорих с много хора. Това, което знеаем към момента, е че хеликоптерът пада недалеч от фрегатата Дръзки и веднага тръгва кратер.  Техническа или човешка грешка - това ще установи комисията. В момента нищо не можем да кажем. Трябва да се съберат всички данни и обстоятелства", каза Радев. "Много са емоциите при този инцидент. Състрадание и гняв са основните, защото едно е сигурно - нашите летци имат много по-малко летателни часове от средните стандарти на НАТО", обясни държавният глава.

"Познавам загиналия командир, макар и бегло. Наистина обаятелен и интелигентен човек", добави Радев.

Радев добави че е горд, тъй като като ръководител той никога не е губил човек под свое ръководство.

"Не е морално към тези мъже да се отнасяме по този начин. Те рискуват живота си, защото наистина летят много малко. Самолетите летят с удължен ресурс - за самите нас това е рисковано. Дано правителството вземе мерки и да не протаква нещата с новия самолет", добави президентът.