Ексклузивно! Кметът на Тополовград поиска танк и БТР-и за битка с бежанците

Кметът на Тополовград Божин Божинов поиска от вътрешния министър Румяна Бъчварова военна техника – 2 БТР-а , един военен танк и два бордови зила, за да може доброволни отряди да пазят границата ни с Турция. В писмо той предлага доброволците да се обучават в изоставени казарми, за чийто ремонт ще плати кметството, пише БЛИЦ. 

„Доброволните отряди ще патрулират. Те ще си сътрудничат с „Гранична полиция“ и МВР. И като видят непознати в района, ще ги задържат или ще ги преведат до граничен пункт", каза Божинов пред bTV. Според него, 200 мъже вече са готови да се включат в доброволните отряди. Идеята е три пъти годишно доброволците да минават обучение.

Дори 80-годишната баба Василка от село Радовец, което е на километър от границата с Турция, знае маршрута на нарушителите. „Идват откъм Сладун, минават мрежата и оттам ги чакат каналджии да ги превозват. Идеално ще е ако доброволци ни пазят и от мигранти, и от крадци“, добавя възрастната жена.

Кметът Божинов пък разказва, че миналата година нарушителите едва не запалили две села. Те палели огън, за да ги намерят каналджиите.