Доживяхме: БГ предприятие дава 5 бона заплата на месец дори и на хора без стаж! Трябва само да знаят...

Странна обява се появи в един от най-големите сайтове у нас за набиране на работници. Пусната е от най-голямата оръжейна фирма в страната - "Арсенал" АД. От обявата става ясно, че най-старото предприятие от отбранителната индустрия в България иска да назначи работници на пълен работен ден, на постоянна работа и заплата от 2000 до 5000 лева. Примамливите условия започват да звучат още по-интригуващо, когато по-нататък става ясно, че работата е подходяща за кандидати с малък или без опит. Най-странното обаче е, че цялата обява е публикувана на... арабски.

Експерт по арабистика разчете йероглифите. И така...стана ясно, че кандидатите, които може да нямат никакъв опит и бъдат одобрени за работните места, ще работят в Близкия изток, ще отговарят за сделки за милиони евро в сферата на отбраната и въздушната отбрана. Те ще трябва да контактуват с официални учреждения и частни дружества, които работят в сферата на оръжейната индустрия. Задачата им ще бъде търсене на нови клиенти и сключване на нови сделки в търговията с оръжия. Освен това ще трябва да осъществяват контрол и наблюдение върху протичащи вече сделки.

Единственото изискване към кандидатите, освен очевидното - да знаят арабски и английски - е да бъдат информирани за културата, историята и процесите, които текат в Близкия изток. За това към заплатата от "Арсенал" им обещават и допълнително възнаграждение плюс осигуровки върху целия размер на заплатата.

Източник: Trafficnews.bg