Двама мигранти избягаха от Харманли, смел българин ги предаде мигновено на полицията

Двама иракски граждани са задържани в Районното управление на МВР в Генерал Тошево. Установено е, че мъжете са избягали от бежанския лагер в град Харманли.

Около 18:30 ч. на 2 януари жител на с. Рогозина подал в полицията сигнал, че двама непознати мъже, които не говорят български език, са потърсили подслон в жилището му. Чужденците разговаряли на английски език и търсели границата с Румъния, за да я преминат.

Изпратеният на място полицейски екип е задържал А.М. (25 г.) и М.А. (20 г.) Двамата са иракски граждани. Проверката е установила, че те са избягали от бежанския център в град Харманли. Имали са намерение да напуснат страната и да преминат в Румъния.

Срещу двамата мигранти са образувани незабавни полицейски производства.

Областната дирекция на МВР изказва своята благодарност към 30-годишния жител на с. Рогозина, благодарение на когото своевременно е пресечен опитът за нелегално преминаване на държавната граница и са задържани извършителите.

Оттам апелират при всяко съмнение гражданите да търсят съдействието на органите на реда на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.

Коментари

Напиши коментар