Войната се разраства! Нинова отговори на премиера Борисов за „Цанков камък“

Скандалите между ГЕРБ и БСП не стихват дори в горещите дни, когато почти цяла България почива на морето. Този път ябълката на раздора е "Цанков камък".

 

След като на специална пресконференция вчера ГЕРБ заявиха, че дават на прокуратурата проекта "Цанков камък", днес министър-председателят заяви, че ако за "Суджук гейт“ ще има затвор, то и за другото би трябвало да има. Отговорът на лидера на БСП, която уж е в отпуск, но явно не почива, не закъсня. Корнелия Нинова реши да се произнесе по казуса във "Фейсбук". 

 

Ето и какво написа Нинова:

 

Г-н Борисов, приветстваме желанието ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа". Казвате, че първият Ви сигнал до прокуратурата бил покрит. Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това, значи просто си приказвате празни приказки. Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене",след като проектът беше спрян? И накрая: г-н Борисов, нали не сте забравили, че в последните осем години, без една, управлявате вие? Защо всички виновни не са в затвора?

 

За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото.

 

Безсилие, г-н Борисов, безсилие да поемете отговорност за настоящето и да дадете перспектива на народа си за бъдещето.

Коментари

Напиши коментар