Внимание! Тези неща трябва да изтриете от Фейсбук профила си – незабавно!

Фейсбук знае доста неща за вас, повечето от които вие споделяте с приятелите си. Това, обаче, си има и своята тъмна страна. Голяма част от информацията, която се съхранява и споделя на сайта, може да бъде използвана злонамерено и затова е много важно да внимавате какво точно споделяте там. Има няколко неща, които е задължително да спестите на социалната мрежа, съобщава „Индипендънт”, цитира Блиц.

Вашите интереси – Фейсбук събира всичко, което смята, че представлява интерес за вас, и го използва, за да насочва реклами към вас. Това обикновено става като ви окуражават да харесвате различни неща и на базата на тях си правят заключения какво бихте си купили.

Рождения ви ден – на пръв поглед няма нищо лошо в това да посочите рождената си дата и да получавате поздравления от приятелите си. Това, обаче, представлява и потенциална опасност, тъй като рождената ви дата може да даде достъп до банковата ви сметка, например.

Домашния ви адрес – не бихте дали адреса си на непознати, нали? Ако ви се налага да обяснявате на хората къде живеете, по-добре да го направите чрез лично съобщение или обаждане.

Къде сте работили или какво училище сте завършили – удобно е да се свържете със свои колеги и съученици. Удобно е и за колеги и съученици, които не харесвате, да се свържат с вас. Ако поддържате подробна информация за това къде работите, ще бъдете лесно откриваеми за хора, които може би не желаете да знаят къде сте.

Стара, излагаща ви информация – това не засяга толкова личното ви пространство, колкото вашата гордост. Не забравяйте – Фейсбук вече е толкова стар, че се е променил доста, вероятно също и вие. Проверете целия си профил, защото не е ясно откъде може да изскочи нещо доста притеснително.

Коментари

Напиши коментар