България потъна в скръб след смъртта на капитан Атанасов! Кошмарно ВИДЕО показа последните му минути живот

Георги Атанасов, който пострада и почина току що след падане на хеликоптер "Пантер" днес в Черно море, беше пренесен с носилка до медицинските екипи. За съжаление те не успяха да се преборят за живота му.  

 

При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота.

Пострадалите военнослужещи бяха транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента.
Въпреки опитите на лекарите от Военна болница във Варна да спасят командира на екипажа Георги Анастасов, той е починал от раните си.

По време на тактическото учение „Черно море – 2017 г.” днес, 9 юни, в 12.30 часа, при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“, вертолет AS „Пантер“ – 565 MB пада във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия. Вертолетът е от състава на военно формирование 36 940. Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата. 

Източник: Петел.бг