БСП, Реформатори и ДПС се обединиха срещу ГЕРБ за мажоритарния вот! Бавят топката с обяснения за „популизъм” и „демагогия”

ГЕРБ смята, че е възможно и действащото все още Народно събрание може да промени изборното законодателство, но за целта е необходим консенсус на политическите сили. Това каза в студиото на Би Ти Ви Данаил Кирилов, предаде Пик.


Останалите трима народни представители - от БСП, Реформаторски блок и ДПС обаче определиха това като „популизъм” и „демагогия”, а също и „предизборни обещания”. С това те обясниха и парламентарния бойкот на референдума.

„Следващото легитимно Народно събрание ще се занимае с този въпрос, нека оставим това за след изборите”, каза Четин Казак. Той обяви, че сега се надява на ново правителство и нов състав на парламента, за да се решат въпросите.

Данаил Кирилов от ГЕРБ припомни, че депутатите не са стигнали до общо мнение нито по антикорупционния закон, нито по резултатите от референдума. „Новият президент Радев може да определи датата на предсрочните избори и да каже кога да се разпусне парламента”, допълни той.

Останалите представители на политически сили обаче категорично се обявиха против удължаване на работата на Народното събрание и поискаха поне 1 година срок за въвеждане на някакъв мажоритарен елемент в изборните правила. Те обясниха промяната преди президентските избори в Изборния кодекс като "минимална" и не поискаха да я сравнят със сегашната ситуация.

Накрая и четиримата народни представители заговориха в един глас, спорейки кой е виновен за провалените реформи и червения картон, показан от избирателите на властта на президентските избори. Това предизвика водещият на дискусията да ожали Цецка Цачева, която е принудена всеки ден да се справя с подобни бурни спорове и обвинения.

Коментари

Напиши коментар