Боклукът Митьо Очите и мутрите му тровят България! Ще ги спрат ли съдиите, или ще станем депо за трупове!?

Наркобосът Митьо Очите вече щеше да се е превърнал в лош спомен, ако съдбата не бе проявила благосклонност към него на 8 юни м.г. Седмици по-късно той се прибра от ада, където го чакаха другите мутри.

Заради Митьо Очите в Слънчев бряг бе въведено военно положение. Едва ли в някой курорт туристите са прецеждани от полиция и жандармерия преди да отидат да купонясват.

Сега, година по-късно, куршумите успокоиха Очите, но мутрите му се развилняха. Единият от лейтантите му Георги Джендов преби няколко човека в Созопол преди полицията да го окове с белезници. Но какво четем в досието му, което е по-дебело от врата му:

38-годишният мъж е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите.

В началото на 2008 г. Джендов е осъден на 3 години и 6 месеца затвор по обвинение, че е ръководил наказателната бригада на Очите. Но реално Джендов не изкарва и година в затвора. Той е сред първите от бандата, които излизат на свобода.

Бургазлията е пуснат през ноември 2008 г., като мотивите на съда за това са, че към излежаването на времето в затвора са прибавени месеците в ареста, докато тече разследването по делото и предходни арести.

Джендов има още прегрешения

Той се забърква в сериозни неприятности в началото на септември 2004 г. Тогава боклукът е закопчан заедно с още трима бабаити.

Според ОД на МВР групата атакувала полицай, отзовал се на сигнал за побой в дискотека в сунгурларското с. Порой. Служителят на реда се легитимирал, но независимо от това четиримата се нахвърлили върху него. Униформеният бил принуден да се скрие в патрулката, но Джендов и останалите започнали да трошат возилото с метална тръба. Те ударили полицая и се опитали да му отнемат оръжието. При самозащита той гръмнал Джендов в рамото. Нападателите избягали с автомобил "Додж", но по-късно са задържани в Бургас. Към този момент Джендов бил с висящо следствено дело за изнасилване от 2000 г.

Уважаеми читатели, нали нямате съмнение какво ще се случи с един гангстер, който открие огън срещу полицай в Америка, Германия, Великобритания или Русия!

Бабаитът или ще приключи с куршум в главата или няма да излезе от затвора до края на дните си.

В България, обаче Джендов преминава през затвора, така както босът му Митьо Очите печеше пържоли на затворническото барбекю (на снимката).

Това е и причината гологлавата мутра да раздава крошета по дискотеките и да се вживява като недосегаем по подобие на Йоско Костинбродския и убийците на сина на Венци Стефанов, които бяха пуснати по волята на съдиите от Апелативния специализиран съд.

Затова е крайно време Лозан Панов и колегите му да започнат да раздават присъди, а не да гастролират в телевизионните студия по-често от политиците, чийто дрехи искат да облекат.

В противен случай обичната ни Родина ще се превърне в депо за трупове, а не в райско кътче, в каквото я е създал Господ.

Автор: Ивайло КРАЧУНОВ , Блиц