Барман от Варна рисува образите на Ботев и Левски върху кафе в чаша

В навечерието на 3 март образите на Левски, Ботев, Шипка и българското знаме рисува в чашите с кафе барманът Владимир Стоев от Варна, съобщава БГНЕС.

Рисунките са изографисва с шоколад на прах и по този начин поздравява клиентите си. Изкуството, с което барманът се занимава, се казва латеарт. То не се преподава никъде в България и той е единственият, усвоил толкова добре тънкостите на красивите декорации.

Справя се толкова добре, защото е завършил изобразително изкуство в родния си град Горна Оряховица. Мести се да живее във Варна, където започва работа като барман в кафетерия.

Преди близо четири години започва да вкарва лично творчество в украсата на кафетата, които приготвя. Сега вече има много последователи, често го канят да предава опита си.

Страницата му във фейсбук се радва на огромен интерес, а покрай нея хора от цялата страна го търсят, за да им приготви топла напитка с нещо специално изписано за всеки един.

Много от клиентите му са чужденци, които, преди да посетят страната ни, са попаднали на неговите рисунки в чаша кафе и държат да го намерят, когато пристигат във Варна.